Over

O

Schrijven, dat is letterlijk wat ik voor ogen had, toen ik dit blog begon. Je zal er maar mee zitten….

Ik ben Pix – bouwjaar 1967 – en een gedreven schrijfster sinds 2002. Ik schrijf essays, columns en artikelen. Heb reeds een chicklit geschreven, ben werkzaam in de ICT en, tja, word thuis toch nog wel geconditioneerd door mijn feline vriendjes.

Mijn lijfspreuk:

Keep your heels, head and standards high

~ Coco Chanel

Deze site laat mijn rasse schreden en reis in de wereld zien in het geschreven woord. Hoe het is om steeds een beetje beter mens te worden.

Wat kun je hier vinden?

Je kunt hier vooral kortere als langere blogs vinden uit mijn koker. De blogs vertellen iets meer over mij. En ze zijn niet gespeend van humor, actie en romantiek.
Járen geleden was ik o.a. hoofdredacteur van het inmiddels ter ziele gegane about:blank.nl en ook eindredacteur van 42bis.nl.

Maarrrr, wie ben ik nu echt?

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s en webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

Wat zij zeggen…

Dat ik een heuse website heb is te danken aan Irene. Verduiveld handige tante met goede ideeën, een alziend oog en ze kan nog schrijven ook. Maar goed, zo’n website daar moet je zelf ook mee om kunnen gaan. Met eindeloos geduld heeft ze me geholpen, niets was te veel. En het was best veel. Ik ben een digitaal sukkeltje. Regelmatig wordt er ook iets onbegrijpelijks als plugins, bijvoorbeeld, aangepast of geïnstalleerd. Buiten dit technisch vernuft doorziet Irene ook nog op creatieve wijze wat jouw eigen website moet uitstralen. Ik ben blij.

~ Ingeborg Baumann

Een kijkje in de gedachte-wereld van Irene. Irene schrijft over gevoelens en onderwerpen die iedereen kent, maar die je niet kunt, of niet durft, onder woorden te brengen. Irene durft het wel en stiekem zijn we jaloers op haar openhartigheid en genieten van de herkenbaarheid. Je blijft lezen!

~ Diana van der Wal

Een intro-verte dame met extraverte blogs. Durft te benoemen, waar ik nog een nachtje over geslapen zou hebben. Nooit te beroerd haar duidelijke mening – waar nodig – te herzien. Soms denk ik: moet dat nu? Dan weer realiseer ik me, dat ik dat had willen zeggen. Maar ja, zij is een vrouw, en ik een mannetje van Mars.

~ Stephan Koopmans

Een uitgesproken dame die haar mening klaar heeft. En zich kwetsbaar durft op te stellen door gevoelens te beschrijven die ik op geen enkel ander blog aantref. Haar eerlijkheid en openhartigheid spreekt me aan. Het allerbeste aan Irene’s blog? Het besef dat het leven inderdaad pas na je veertigste begint, daar is zij het levende bewijs van.

~ MetroPaul.nl

Irene is open, durft in haar blogs persoonlijk te zijn en heikele onderwerpen aan te snijden. Dat bewonder ik in haar. Daarbij is ze altijd bezig haar schrijfstijl bij te punten en ontwikkelt ze zich daarin als een malle. Irene hoort bij blogland en andersom!

~ Esther Donkers

Vlog

Schrijfcoaching

Onlangs is er een Facebook-groep ontstaan: “Schrijfcoaching voor Bloggers” waar ook jij van harte welkom bent.

Portfolio

Troost je: een website is nooit echt klaar. En dus blijf ik – ook nadat de site tot stand is gebracht – paraat om één op één wensen door te nemen en aanpassingen te doen, waar nodig. Er staan immers meestal wel wat updates op je te wachten; van plugins, themes en het systeem (WordPress) zelf. Niet alleen ten behoeve van de voortgang, maar ook om hacks te voorkomen, voer ik die updates gelijk door. En om het geheel dynamisch te houden, blijf ikzelf ook continu weer spannende aanvullingen verzinnen. Niet voor niets roept men dat het fijn is te weten dat ik vaak online ben en dus beschikbaar ben voor eventuele calamiteiten. Binnen één dag online is mijn motto… Lees daar verder.

Blogroll

Hieronder mijn favorieten qua leesvoer… Eat your heart out…

Geniet!

Veel leesplezier op mijn webstek.

handtekening

Ik wil reageren

Over mij

pic moi

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie – en lekkere – flow vergt. Enneuhm…, mijn haar zit ook nog ‘es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

handtekening

Categorieën o.a.

categorie Persoonlijke Hoogstandjes
categorie Pix over het Nieuws
categorie Persoonlijke Hoogstandjes

Scroll Up
%d bloggers liken dit: